Tuesday, February 16, 2010

Refreshing @ WaterFall

yuuhuuu!!!!! best giler...... so refreshinggggg.... sejuk bedi tp manyak syiokkkk......

this is unplan story where we dicide to go to waterfall

tibe2 mama ckp kat ayah "jom kite mandi waterfall"....ayah pun jawab "ok siap cepat"...
apa lagi mama pun bersilatlah kat dapur masak tuk lunch & bekal tuk picnic... masa tu kul 12tghari...
3o min lepas tu siap semia di masak... utk makan tghari very simple menu nasi & sup daging....
untuk bekal pulak minuh goreng + ayam goreng (mama suh sofiy beli drummet kat kedai bwh tp bila sampai umah rupanya beli ayam crispy A1..hahaha...) air sunkist & air masak (bekal wajib walau ke mana jua). bertolak pukul 2.30 jugak... haha....
bekal yg sempat mama masak

ayah ty kite nak pegi waterfall mana? mama jawab "kite pegi lah mana yg kite sampai..."

dah sampai hulu langat (area air terjun) kami cdg nak pegi sg congkak (sbb tak pernah sampai).
ikut jer signboard... alaaaa....... tak best nyer sg congkak...air slow giler.... so kami keluar balik (w/pun ayah dh byr parking 3 hinggit huhu) dan menuju kie sg gabai (walau pun dah pegi 2-3 kali)...
ini pemandangan tkt 1 ke tingkat bawah

air terjun sg gabai....... perghh ramai nyer org.....nak masuk lorong ke air terjun siap kena tunggu kete keluar dari dalam... eh lama jugaklah...sip baik kete belakang pun nak masuk gak... ingatkan dah petang tak ramai org... tp elok jugak pegi petang sbb org yg dtg pagi dah balik dah....
otw pegi td singgah kat pakcik jual kuih pau... die kata hari hari isnin ramai gila org... nak keluar pun amik masa 2 jam.... huh!!! tapi hari ni tak seramai semalam kot.... iye betul....

kami sampai dalam kul 3.45...... lepas parking terus berjalan menuju ke air terjunnn... perghh dengar bunyi air terjun jer dh buat sofiy menggelupur nak berendam.... kat tkt bwh... mak aiii penuh nyer.... naik atas lah....

aduayiiiii tingginyer tangga ni bila nak sampaiu ni... rasa mcm nak pitam nih......
huh.... okeh kite carik port kat sini jelah.... mama tak larat nak naik atas lagi... dh tua dah nih....

maka kami pun berkelah lah di tkt satu ini... kecik jjer kawsannya tp oklah sbb tak larat nak naik atas lagi..... (dulu masa anak dara dah sampai lagi atas mmg best....) tp kat sini pun dah best compare tu tkt bawah tadi... ramai sgt org....
sinilah tpt kami lepakking

baru nak jinak2 dgn air

batu-batu licin.... air sejukkkkkk..... arghhhh sejuukkkkk....
sofiy.... sekejap jer dah menggigil tak hengat punye......
dapat duduk bawah pancuran air terjun yang sgt deras tuh... rasa mcm massage kat dlm jakuzi... but this original jakuzzi much powerful than electrical jakuzzi..... rasa mcm kena urut... ,wuhhhhh lega pala otak ni..... hahhaa...

dah kesejukan terus kelaparan


eh kejap jer dha kul 5.30... jom-jom balik nak semayang asar.... boleh semayyang kat bwh ada surau..... ok babaiii sg gabai.... nanti kami dtg lagi......
kepenatan kesejukan kekenyangan

thanks to ayah sbb bawa mama & sofiy picnic..... we luv u.....


~warnawarnipelangi~









1 comments:

nUrLiYaNa said...

akak..hahaha..bg gelak dulu..tula nak cpat sgt taip..sampai tak perasan tulis babiii..kah3..padahal nak tulis bye2 kan..heheh

Post a Comment